Telefon: +36-30/904-1720

Hozzávalók:

  • 20 db (SoloI-es - vastagabb) spárga főzve, lehűtve,
  • 20 dkg sonkra (20 szelet enyhén füstölt),
  • 1/4 csésze vaj,
  • 1/4 csésze liszt,
  • 1 csésze tej,
  • 1 csésze a spárga főzőlevéből,
  • parmezán ízlés szerint,
  • só,
  • fehér bors,
  • 2 tojás sárgája.

 

Elkészítése:

A spárgákat kivesszük a főzővízből, lecsepegtetjük, 10 cm-es egyforma darabokra vágjuk. Minden egyes spárgát betekerünk egy-egy szelet sonkával úgy, hogy a spárgafejek kilátszanak. Egy nagy téglalap alakú tűzálló edényt kivajazunk és a sonkába tekert spárgákat egymás mellé belehelyezzük.
 

Mártás: Egy 2 literes edényben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, kevergetve felforrósítjuk. Hozzáöntjük a tejet, a csésze spárga főzőlevet és habverővel keverve felforraljuk. Belekeverjük a parmezán felét, sóval, borrsal ízesítjük, és 2-3 percig forraljuk. A tűzről levesszük és jól elkeverjünk benne 2 tojássárgáját. 
Az egymás mellé helyezett spárgákat leöntjük a meleg mártással, megszórjuk a parmezán másik felével, és 170 C-os sütőben 15 percig sütjük.

Ajánlataink

Elérhetőségek

  • Gyömbér Péter
  • +36-30/904-1720
  • +36-30/556-2889
  • info@gyomber-tanya.hu
  • 6783 Ásotthalom VII. körzet 1028.