Telefon: +36-30/904-1720

 

Hozzávalók:

a hollandi mártáshoz:

  • 2 darab tojássárgája,
  • 2 evőkanál fehér bor (száraz),
  • 1/4 mokkáskanál só,
  • fehér bors,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • 125 gr olvasztott vaj.


A spárgához:

  • 50 dkg spárga,
  • 1 szeletke vaj,
  • 1 mokkáskanál só,
  • 1 evőkanál citromlé.

 

Elkészítés:


Először a vajat egy külön edényben felolvasztom, hogy kéznél legyen. Ha jobb eredményt szeretnénk, akkor érdemes a felforralt vajat átszűrni. A tiszta, átszűrt vajat félreteszem. Egy kisebb edénybe teszem a tojássárgáját, sózom, fehér borsot tekerek rá, és folyamatos keverés mellett igen lassan beleöntöm az olvasztott vajat. Legjobb vízgőz fölött. Állandóan keverni kell, nem túl gyorsan, de folyamatosan, hogy mindenhol érje és a tojásos vaj nehogy az edény aljára ragadjon. A legjobb eszköz a szilikon habverő, mert mindenhol éri az edény falát, nem csap zajt. Ezután addig kell kavargatni, amíg el nem kezd sűrűsödni, ez 10 perc is lehet, vagy több. Itt lesz veszélyes, akkor kell nagyon odafigyelni, amikor sűrűsödik, hogy ne ugorjon össze. 


A spárgát kevés vízben főzzük, sóval. Legideálisabb, ha a spárgát összekötjük és beleállítjuk egy edénybe, hogy a csúcsai a gőzben párolódjanak. A vízbe tehetünk még ízlés szerint 2 evőkanál cukrot is, ha kész kb. 10-13 perc óvatosan emeljük ki, csepegtessük le. A mártást a spárgára öntve azonnal tálaljuk, adhatunk hozzá főtt burgonyát is.

 

Ajánlataink

Elérhetőségek

  • Gyömbér Péter
  • +36-30/904-1720
  • +36-30/556-2889
  • info@gyomber-tanya.hu
  • 6783 Ásotthalom VII. körzet 1028.