Telefon: +36-30/904-1720

 

Fehér spárga
Bakhát alatt nő, ahol a síp a talaj felszínét repeszti a sípfej, ott kezd kibújni. A fehér spárga a legközkedveltebb, minél frissebb annál ízletesebb.

Violett/Lila spárga
Azonos a fehér spárgával azonban a nappali fény hatására a hegye fokozatosan lilul. Ettől néz ki másként, az íze valamivel aromásabb. 

Zöld spárga
A föld felett nő. Íze intenzívebb, nem kell megpucolni, finom zsenge sípok. 

A friss spárga nálunk teljesen természetes, spárgaföldjeink és a feldolgozó hely egy helyen található, így a leszedett spárga hűtése biztosított, a frissesség garantált. 

Fehér spárga:

  • egyenes, zárt sípok.
  • I.(Fehér extra, Solo I) átmérő: 18-26mm, főzési idő: 12-15 perc
  • II.(Fehér Solo II) átmérő: 12-16mm, főzési idő: 10-12 perc

Nagyon jól néz ki - ajánlott, ha a spárgát párolva ajánljuk, hollandi mártással vagy sonkához stb. 

Violett/Lila spárga:

  • "találkozott a fénnyel", zárt egyenes sípok.
  • I. (Lila Extra, Lila I)átmérő: 18-26mm, főzési idő: 12-15perc
  • II.(Lila II) átmérő: 12-16mm, főzési idő: 10-12 perc

Felhasználása a fehér spárgához hasonlóan, ízben pici eltérés, jól néz ki. 

Leves spárga:

  • fehér és lila/violett spárga keverékből áll
  • III. ( fehér leves) átmérő: 10-12mm
  • Főzési idő: 8-10 perc

Alkalmas levesnek, salátának stb.

Spárgahegy/fej:
A fehér és lila spárga hegye, nem kell hámozni, a spárga legértékesebb része, rendkívül zsenge. Leves, saláta kiváló alapanyaga. 


Zöldspárga: 

  • a föld felett nő, sok fényt kap, egyenes sípok, az alsó harmadát kell hámozni.
  • I. (Zöld Extra, Zöld Solo I) átmérő: 16-26mm
  • II. (Zöld Solo II) átmérő: 12-16mm
  • Intenzív aroma, önmagában, vagy borjú mellé, halhoz stb. kitűnő.

A második saláták, levesek alapanyaga.

Előkészítés:
A spárga pucolásához ne sajnáljuk se az időt, se a pénzt a jó pucolóra, mert a megmaradó szálak miatt az egész ételt elronthatjuk. Ehhez ajánlunk profi Solingen spárgapucolót. 

Ajánlataink

Elérhetőségek

  • Gyömbér Péter
  • +36-30/904-1720
  • +36-30/556-2889
  • info@gyomber-tanya.hu
  • 6783 Ásotthalom VII. körzet 1028.