Telefon: +36-30/904-1720

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg fehér spárga,
  • 4-5 db új sárgarépa,
  • 1 liter húsleves,
  • 1 tojás,
  • 4 evőkanál liszt,
  • 1 evőkanál vaj,
  • só,
  • 2 evőkanál vaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • petrezselyemzöld finomra vágva,
  • 2,5 dl tej,
  • 2 evőkanál cukor.
     

Előkészítése:

A spárgát alaposan megtisztítjuk és 2 cm-es darabokra felaprítjuk. Egy fazékban feltesszük főni a karikára vágott sárgarépát és felengedjük a húslevessel, 5 perc főzés után beletesszük a spárgát, és lassan főzzük további 10 percig.
 

Galuska: egy csészében felverjük a tojást, sózzuk, belekeverjük a 4 evőkanál lisztet, és az 1 evőkanál puha vajat, majd beleszaggatjuk a levesünkre, szép apró galuskát kapjunk. Egy kis lábasban megolvasztjuk a 2 evőkanál vajat, felhevítjük rajta az 1 evőkanál lisztet. A forró lisztre szórunk 2 evőkanál vágott petrezselymet. A levesbe beleöntjük a tejet és jól elkeverjük. A petrezselymes rántást a levesbe öntjük, sóval és cukorral ízesítjük, még 5 percig forraljuk.

Ajánlataink

Elérhetőségek

  • Gyömbér Péter
  • +36-30/904-1720
  • +36-30/556-2889
  • info@gyomber-tanya.hu
  • 6783 Ásotthalom VII. körzet 1028.