Főlap | Spárga | Vendégház | Receptek | Állataink | Programok | Galéria | Kapcsolat

 


Spárga - a tavaszi étrend főszereplője


A spárgáról általánosságban

Gazdaságunk több mint 10 éve foglalkozik fehér és zöld spárga termesztésével a csongrád megyei Ásotthalmon.
A tavasz azt jelenti számunkra, hogy nemsokára kibújnak a spárgasípok.

Bővebben információ>>


Miért egészséges a spárga?

A spárgából finom ételek készíthetőek, mely nem hízlal, mégis tele van energiával és szervezetünk számára hasznos nyomelemekkel.
Bővebben információ>>




Spárga termékleírása


Ismerje meg bővebben, mi jellemzi a fehér, a violett/lila, valamint a zöld spárgát, osztályonként mire lehet őket felhasználni, melyikből milyen étel készíthető.
Bővebben információ>>




Szedéstől az értékesítésig


A spárga évelő növény, a sípok a harmadik évtől szedhetők. A halványított spárgáé akkor, amikor eléri a bakhát felső szintjét, a zöldspárgáé pedig még zárt pikkelylevelekkel. Hazánkban a spárga szezonja április közepén kezdődik és ált. június közepén fejeződik be.
Bővebben információ>>